Psykiatrisk behandlingstilbud – gode råd omkring længerevarende botilbud

Har du en psykisk lidelse så modtag et psykiatrisk behandlingstilbud. Et behandlingstilbud kan i denne forbindelse også indebære et længerevarende botilbud.

Har du selv en psykisk lidelse, eller kender du nogen, som har det? I så fald, så kan det være en god ide at undersøge mulighederne for at få et psykiatrisk behandlingstilbud. Psykiatrisk behandling tilbydes i Danmark til psykisk lidende, eventuelt inklusiv et længerevarende botilbud så frem den lidende ikke kan bo i eget hjem.

Almindeligt psykiatrisk behandlingstilbud
De fleste psykisk lidende bliver i Danmark behandlet hos alment praktiserende læger. Så frem at lidelsen er af en mere alvorlig karakter, så vil distriktspsykiatrien og sygehusene træde til.

Behandling med længerevarende botilbud
Så frem at den psykiske lidelse er af en så alvorlig karakter, at den lidende ikke kan bo derhjemme, så er der også i Danmark mange muligheder for længerevarende botilbud. Længerevarende botilbud er her en kombineret ordning, som både indebærer ophold samt et psykiatrisk behandlingstilbud.

Hvor foregår længevarende botilbud?
Et psykiatrisk behandlingstilbud med bolig kan foregå på mange forskellige steder. Ofte vil det foregå på institutioner, som enten er drevet af kommunen eller regionen. Derudover kan behandlingen også finde sted i mindre boligfællesskaber.

Slutteligt er der også mulighed for, at behandlingen kan foregå i den lidendes eget hjem. Dette kan være en god ide, da det sikrer nogle trygge rammer for patienten. Denne hjemmebehandling kan desuden suppleres med hjemmehjælp, så frem at den lidende har det svært med de daglige praktiske gøremål i huset.

Hvem administrerer botilbud?
Botilbud er typisk noget, som administreres af din kommune. Din kommunale sagsbehandler vil i denne forbindelse evaluere, om din lidelse er af en sådan grad, at du er berettiget til et boligtilbud. Tommelfingerregelen er her, at så frem du ikke kan klare dit arbejde og dit hjemmeliv på grund af din psykiske lidelse, så vil du være berettiget til et boligtilbud.

Mere information om behandling- og botilbud
For yderligere information omkring psykiatriske behandlings- og boligtilbud i Danmark, så kan du først og fremmest kontakte din almindelige læge, som ofte vil kunne henvise dig til de rette folk.

Derudover kan du også kontakte din kommune, som står for noget af driften af psykiatriske botilbud i Danmark. Endelig kan du også tage kontakt til din region, som sammen med de danske kommuner har ansvaret for den psykiatriske behandling her i landet.

You may also like...

3 Responses

  1. Amalie Nielsen siger:

    Nu kaldes det jo for et “længerevarende botilbud”, men i hvor lang tid kan man egentlig bo der? Indtil man bliver rask eller?

  2. Erik siger:

    Amalie, jeg tror blot, at det hedder et længerevarende botilbud, fordi der ikke er en tidsbegrænsning for, hvor længe man kan bo der. Et midlertidigt botilbud er en midlertidig løsning, mens et længerevarende botilbud er en længerevarende løsning.

  3. Miriam siger:

    Min lillebror boede engang på et længerevarende tilbud, og på det tidspunkt var der ingen, der vidste, hvor længe han skulle på der. Det endte så med, at han boede der i en del år, men en skønne dag fik han at vide, at han nu var klar til at kunne klare sig selv, og han bor i dag i sin egen lejlighed og har det rigtigt godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *